UPDATE: Coronavirus – 24 maart –

Op basis van de meest recente berichtgeving en nieuwe maatregelen zijn alle verenigingsactiviteiten, zoals oefenwedstrijden, vergaderingen en T.E.C. activiteiten zoals feesten, verkoop paaskoeken en de clinic, tot maandag 1 juni afgelast. Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie dit seizoen worden afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie.

Verder houden we de updates en maatregelen vanuit de overheid in de gaten en zullen ons best doen jullie op de hoogte te houden.
Wij snappen dat dit ingrijpende maatregelen zijn maar rekenen, gelet op de situatie, op jullie begrip.
De additionele maatregelen, die het kabinet 23 maart aangekondigd heeft in de strijd tegen het coronavirus, hebben de volgende gevolgen voor onze korfbalcompetitie en -evenementen:

Update KNKV 23 maart

Oproep: sluit deuren tot 1 juni

Het KNKV roept alle korfbalverenigingen op om de deuren gesloten te houden tot 1 juni en last zelf tot die tijd alle KNKV-bijeenkomsten en bezoeken aan verenigingen af.

Afgelasting (tweede helft) veldcompetitie

Alle geplande wedstrijden in (het tweede deel van) de veldcompetitie worden dit seizoen afgelast, evenals alle toernooien en evenementen, behorend bij de veldcompetitie. Over de afwikkeling van de veldcompetitie – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – besluit het KNKV uiterlijk maandag 6 april, dezelfde einddatum die eerder aangekondigd is voor wat betreft de afwikkeling van de zaalcompetitie.

Update en FAQ

KNKV-voorzitter Rob Meijer zal deze week nader ingaan op de impact van het coronavirus en de bijbehorende kabinetsmaatregelen op onze korfbalverenigingen. Verder verschijnt op KNKV.nl spoedig een FAQ-overzicht (door verenigingen veel gestelde vragen en de antwoorden hierop).

Update KNKV 19 maart

Het KNKV heeft besloten de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal op te schorten tot (voorlopig) maandag 6 april, de (voorlopige) einddatum van de huidige kabinetsmaatregelen. In eerdere berichtgeving werd aangekondigd dat uiterlijk vrijdag 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en promotie- en degradatieregeling in het wedstrijdkorfbal, maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende, elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen. Ook de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie én over de tweede helft van de veldcompetitie volgt (voorlopig) 6 april. Mochten de huidige kabinetsmaatregelen ook na 6 april in meerdere of mindere mate van kracht blijven, dan bestaat de kans dat ook (sommige) competitiebesluiten door het KNKV op een later moment worden genomen. Het KNKV begrijpt dat alle korfbalverenigingen, korfballers en fans zo snel mogelijk duidelijkheid willen, maar rekent op begrip voor dit besluit.

Update KNKV 16 maart

Geen KNKV-finales en -evenementen op 4 en 5 april

Door de meest recente kabinetsmaatregelen kunnen de Korfbal Leaguefinale in Rotterdam Ahoy

(4 april) en de Dameskorfbal Zaalfinale in Eindhoven (5 april) geen doorgang vinden op de oorspronkelijke datum. Ditzelfde geldt voor het Korfbalcongres, dat voorafgaand aan de Korfbal Leaguefinale gepland stond. Het KNKV onderzoekt of de wedstrijden en/of evenementen op een later moment alsnog georganiseerd kunnen worden. Mensen die hiervoor kaarten hebben gekocht zullen hier wanneer er nieuws is apart over worden geïnformeerd.

Wedstrijdkorfbal (zaal)

Alle nog geplande wedstrijden in het wedstrijdkorfbal worden afgelast. Over de afwikkeling van de zaalcompetitie in het wedstrijdkorfbal – dus rangschikking en promotie- en degradatieregeling  – neemt het KNKV uiterlijk vrijdag 20 maart een besluit.

Breedtekorfbal (zaal)

Alle nog geplande duels in de zaalcompetitie van het breedtekorfbal – inclusief de duels die na 6 april gepland stonden – worden afgelast. Met inachtneming van de huidige reglementen heeft het bondsbestuur besloten om de zaalcompetitie 2019/2020 in het breedtekorfbal als niet gespeeld te beschouwen. Het breedtekorfbal kent strikt reglementair gezien geen kampioenschappen, zodat dit hierop officieel ook geen invloed heeft. Voor de indelingen voor de zaalcompetitie 2020/2021 zijn de gevolgen minimaal, omdat het breedtekorfbal al enige jaren op basis van sterkte wordt ingedeeld.

Veldcompetitie

Het KNKV heeft besloten alle duels in de (voorjaars-)veldcompetitie tot en met donderdag 16 april af te gelasten. Uiterlijk maandag 6 april aanstaande komt het KNKV met een besluit over de volledige veldcompetitie of op een eerder moment als de situatie daarom vraagt. De voorbereidingen van de programmering van de veldcompetitie gaan vooralsnog in aangepaste vorm door. Hierover komt KNKV in de komende dagen met nadere informatie.

Veel gestelde vragen en antwoorden

Het KNKV ontvangt momenteel logischerwijs enorm veel vragen en het lukt ons niet om iedereen persoonlijk antwoord te geven. Hiervoor vragen wij begrip van de betrokken verenigingen, korfballers en fans. Zodra er over de genoemde zaken meer duidelijkheid is, zal het KNKV voorzien in antwoorden op de meest gestelde vragen.

Bestuur en TC.