Telstar 2 is kampioen!

Op 7 april werd bekend dat de zaalcompetitie voor wedstrijdkorfbal officieel gespeeld is. De stand van nu zal de eindstand zijn. Telstar 2 mag zich daarom kampioen noemen van de tweede klasse en speelt volgend zaalseizoen weer in de eerste klasse. Ondanks dat dit een heel rare afsluiter is van het seizoen, mag het team zeker trots zijn op wat ze heeft gepresteerd. Zullen we daar nog even naar terugkijken?

Ondanks dat Telstar zich niet helemaal thuis voelde in de tweede klasse, begon het team direct met doelen stellen. Waarbij het ook heel duidelijk werd dat alle spelers voor het kampioenschap wilden gaan. De eerste wedstrijd van het seizoen speelden ze tegen Rapid uit Haarlem. Na een gelijklopende beginfase trok Telstar aan het langste eind. Ondanks de eerste winstpartij liet Rapid wel zien dat Telstar echt aan de bak zou moeten. In de week erna mocht Telstar voor het eerst voor het thuispubliek ‘shinen’ tegen ZKC ’31. Na een 5-3 ruststand kwam ZKC ’31 op stoom en wisten ze met het nodige wisselbeleid de wedstrijd alsnog spannend te maken. Uiteindelijk won het team van Willem Meuleman met 13-10. Hierna volgde een zeer goed verdedigende wedstrijd waarbij Telstar geen één keer in de problemen kwam. Ze wonnen gemakkelijk van EKVA met 18-4. Deze fase wisten ze goed vast te houden en wonnen ook de volgende wedstrijd bij Woudenberg met grote cijfers.

De directe concurrent had wel al een punt laten liggen door gelijk te spelen tegen VIKO. Bij winst had Telstar een ruime voorsprong in de poule. Een enorm spannende wedstrijd volgde met een euforisch moment in de laatste 5 minuten waar het team op twee punten voorsprong kwam. Telstar wist nipt te winnen met 20-19. Met het kampioenschap in eigen hand, lukte het de ploeg ook van Tiel ’72 en VIKO te winnen. Ze pakten opnieuw punten tegen Rapid en ZKC ’31. Maar daarna had de ploeg een ‘off-day’ en speelde ze gelijk tegen EKVA. Telstar won van Woudenberg en zou 14 maart de kampioenswedstrijd spelen tegen KZ Danaïden. Helaas heeft deze wedstrijd niet gespeeld mogen worden.

Ik praat namens heel Telstar 2 dat wij enorm balen dat we deze wedstrijd niet hebben mogen spelen. Ondanks dat we de situatie natuurlijk compleet begrijpen, hadden we graag weer een keer een kampioenswedstrijd gespeeld. De wedstrijd waar je al sinds het begin naar uitkijkt.

Maar aan de andere kant mogen we ons ook kampioen noemen. Waar wij heel trots op zijn. We hebben een mooi seizoen mogen spelen met spannende wedstrijden, goede wedstrijden en veel leermomenten. We willen ook onze coach Willem Meuleman daarvoor bedanken. We hopen volgend seizoen natuurlijk wél een kampioenswedstrijd te mogen spelen en opnieuw zulke mooie momenten met jullie te beleven. Want we willen natuurlijk vooral jullie, publiek, bedanken. Bedankt voor jullie support, jullie vertrouwen en aanmoediging. We hebben zelden voor zo’n volle ‘Slag’ gespeeld als dit jaar en ondanks het late tijdstip bleven velen van jullie toch hangen.

Het veldseizoen is helaas ook afgelast en geen van ons heeft een idee wanneer we weer mogen korfballen. Dus tot die tijd wenst de hele selectie iedereen veel gezondheid toe. En hopelijk zien we jullie snel weer ons bij ‘ons clubje’.

Bijdrage van Esmee van Voorn

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.