Ongeslagen kampioen: Telstar D2 behaalt winst op Midlandia D2

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: bij winst zou de D2 ongeslagen kampioen kunnen worden. Tijdens een uitwedstrijd een aantal weken eerder was zicht op het kampioenschap al duidelijk, maar besloten werd het feest met overtuigende winst thuis te gaan vieren.

Een tegenvaller was natuurlijk dat er deze dag geen publiek meer bij mocht zijn. Daarnaast kwam de scheidsrechter niet opdagen en moest Mieke noodgedwongen de eerste helft fluiten (stiekem ook een beetje coachen) en bleef Naomi alleen als coach langs de lijn. Gelukkig stond een aantal enthousiaste ouders achter het hek aan te moedigen en ook Mack en Marianne zorgden voor support vanaf bank.

De D2 staat erom bekend dat het vaak erg gezellig is (soms iets té), maar vandaag moest er hard gewerkt worden. En dat deden ze dan ook!

Met in de aanval Eliam, Hugo, Sterre en Fenna werd al snel de toon gezet door het prachtige afstandsschot van Hugo: 1-0. Vlak daarna volgde Eliam en besloot Hugo er nog een schepje bovenop te doen: 3-0. Een mooie voorsprong werd opgebouwd en de verdediging met Boaz, Matthijs, Lisanne en Marjan hield het zeer goed dicht en lieten 1 puntje door: 3-1. Hugo zorgde alweer voor een doelpunt met de 4-1 in het slotakkoord van het eerste kwart.

Na de wisseling van vak zat de aanval van de tegenstanders helemaal vast en konden zij niet tot scoren komen. Er werd hard gewerkt om het dicht te houden, de focus moest er zijn: eerst je tegenstander, dan pas de bal. Dat ging heel erg goed! Door veel passfouten wisten ze veel ballen er tussenuit te halen en terug te brengen naar de aanval. Die hadden wat meer moeite met het afronden van de kansen. Er werd goed samengespeeld en mooie kansen werden gecreëerd met een prachtig doelpunt van Marjan tot gevolg: 5-1. Dit was dan ook de ruststand.

Na een positieve peptalk van de coaches, een slok koud water en ook de gebruikelijke praatjes en grapjes onderling werd de 2e helft goed begonnen. Marianne kwam erin voor Marjan en Mack bleef er helaas naast, omdat hij zich niet zo lekker voelde. Inmiddels had Wendy het fluiten overgenomen en kon Mieke zich weer op het coachen concentreren.

In de tweede helft had de verdediging het iets moeilijker. Midlandia had nog een extra potje met energie gevonden en keek gretig mee met ballen onderscheppen. Daardoor wisten zij in de tweede helft 3 doelpunten te scoren. Dat was echter niet genoeg, want de trein van de aanval denderde vrolijk voort, in de lijn van de eerste helft. Eliam, Hugo en Sterre wisten de korf nog te vinden met fraaie kansen. In het laatste kwart van de wedstrijd stagneerde het een beetje en werd het rustiger in het veld, alsof de druk van de ketel was. Hier en daar werd zelfs een praatje en een grapje met de tegenstander gemaakt en werd het langzaamaan tijd om af te fluiten.

Na het fluitsignaal ging er dan ook een luid gejuich op van de spelers, de coaches én de ouders die achter het hek stonden mee te kijken: ONGESLAGEN KAMPIOEN!!!

Een mooie, typerende wedstrijd voor onze D2. Het harde werken werd beloond met een medaille en wat lekkers. We zijn heel trots op dit team en op elkaar, vooral omdat we zien dat de kinderen zich blijven ontwikkelen. Er zit nog heel veel potentieel in deze kinderen, waarvan we hopen dat dat in de zaal eruit komt!

D2, hartelijk gefeliciteerd en veel succes straks in de zaal!