3 avonturen van een TopTenT medewerker

Goedendag altesaam,

Afgelopen week heb ik 3 keer vertoefd in onze TopTenT en ik dacht dat moet ik met u delen. Niet omdat ik mezelf zo graag in de schijnwerpers zet maar om u mee te nemen in de leuke dingen van het leven bij Telstar en de saamhorigheid in ons cluppie!

1 BAKKEN

Om te beginnen had ik zaterdag 2 oktober voor het eerst in mijn leven bakdienst en zoals de meeste getrouwen onder u al weten is het zaterdagavond 18:00 uur plate tijd!
Dus ik dacht laat ik gewoon half zes alvast aanwezig zijn dan kan ik er nog even inkomen. Kom ik in de keuken, hangt het plate bestelrekje al helemaal vol. Dus ik heb mijn kokskleren aangetrokken en ben maar gewoon begonnen… Een klein systeempje voor mezelf ingebouwd (3 tegelijk anders gaat het niet goed) en daarna het rekje, ondanks dat hij nog wel steeds groeide, langzaam maar zeker leeg gewerkt.

En elke keer word je weer beloond door een dankbaar gezicht van iemand die blij is met zijn plate! Hoe mooi is dat…. Maar daarna begint de grote schoonmaak klus van de bak plek… En daar gebeurde weer iets moois: Opeens stroomde de keuken vol met gasten (ik noem een Esther, Jan Willem, Duco) en gezamenlijk hebben we deze klus geklaard. Wat een super ervaring van het clubwezen.

Dus al diegenen die nog een beetje twijfelen of bakken wel leuk is, ik heb het ervaren, het is erg leuk! Dus voor volgend veldseizoen… geef even aan Lianne Strakenbroek door dat je ook wel wilt bakken (of aan mij mag natuurlijk ook) 😉 …

2 KLAVERJASSEN

Vrijdagavond 8 oktober brak aan en we zouden voor het eerst in jaren weer gaan klaverjassen in onze TopTenT. En bij een klaverjas avond is het altijd weer de vraag: hoeveel mensen komen er?

Het werd 19:45 en langzaam druppelden de mensen al binnen. Het animo onder de Telstar gelederen bleek niet zo heel groot maar uiteindelijk hadden we 14 mensen van het klaverjas clubje en 4 mensen van Telstar. En het was me toch gezellig, alsof we elkaar al jaren kenden.

Er was 1 Telstar lid die nog niet kon klaverjassen en hiervoor is 1 van de geroutineerden bij haar gaan zitten en aan het eind van de avond kon ze klaverjassen en had zelfs een PIT gehaald (het summum bij het klaverjassen). Natuurlijk speel je klaverjassen ook om te winnen maar de gezelligheid voerde echt de boventoon. Klaverjassen is dubbelgezellig omdat er ook een hapje en een drankje bij hoort!

Aan het eind van de avond werden er ook nog leuke prijzen uitgedeeld (denk aan flesje wijn, bakbroodjes, kazen, chocolade doosje e.d.). Al met al een zeer geslaagde avond en ik ben er de komende vrijdag 22 oktober om 20:00 uur zeker weer bij en ik hoop u ook in grotere getallen. U bent in ieder geval van harte welkom!!
Nog even een citaat uit de brief die de klaverjasclub had gegeven aan haar leden: “Wij gaan nieuwe gezichten zien, sommigen kunnen klaverjassen, anderen misschien niet, daar zullen we ze zoals gebruikelijk bij helpen.” En dat zinnetje vertegenwoordigde nou precies de saamhorigheid die er op die avond heerste, ik zeg tot vrijdag 🙂 …

3 BARDIENST

Gisteren, zaterdag 9 oktober had ik samen met Herman van ‘t Land bardienst en ook dat was weer supergezellig. Een bardienst is natuurlijk best wel werken, maar je doet het met zijn tweeën. Alle broodjes maken, spullen ordenen, koffie en theezetten, klanten en kassa bedienen en nog meer hand en spandiensten. Je ervaart dan ook de leuke sfeer die er zaterdags op onze club hangt. Het bedienen van alle gasten die je blij maakt met een bakje koffie of thee. Het verzorgen van het drinken in de pauzes van de wedstrijd, het verzorgen van de koffie voor de papier medewerkers, het praatje wat je maakt met iedereen aan de bar die je kent of nog niet kent. Tegenwoordig dan ook het checken van de Corona QR code, maar ook hierbij geen wanklank van de personen die gecheckt worden. En natuurlijk de vele gesprekken met de je partner in de bardienst (in dit geval Herman en ik herinner me ook de leuke tijden met andere bardienst partners). Ik zou het wel weten als ik een keuze moest maken wat voor vrijwilligerstaak ik op mij zou moeten nemen als ik de vraag kreeg 🙂 ….

Tot zover een inkijkje in het korfballeven van Arno, mijn doel is om u te enthousiasmeren voor al deze leuke taken en bezigheden, ik hoop dat het gelukt is, wat hebben we toch een leuke en gezellige club…

Tot ziens in onze TopTenT

Arno van Oosterom