Telstar/Schoonderbeek 2 laat wederom een punt liggen

Afgelopen zaterdag trad Telstar/Schoonderbeek 2 aan tegen de nummer 5 van de poule: Apeldoorn 2. Na het gelijkspel van voorgaande week tegen koploper ODIK 2 zou Telstar deze wedstrijd moeten winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden. Het publiek was in groten getale aanwezig, en de voorbereiding verliep goed. Het beloofde een mooie wedstrijd te worden.

Telstar 2 schoot dan ook uitstekend uit de startblokken; de eerste twee aanvallen resulteerden direct in doelpunten. Verdedigend bleef Telstar 2 sterk, maar aanvallend liep het vervolg van de eerste helft stroever. Apeldoorn kwam op 2-3 voorsprong, waarna beide teams gelijk opgingen, en zo een ruststand van 5-5 op het scorebord zetten.

De tweede helft liepen de eerste aanvallen al gelijk een stuk beter. Toch bleven doelpunten uit, waardoor Apeldoorn al gauw op een voorsprong van 5-8 kwam. Telstars kansen gingen echter vallen, waardoor het gat gedicht kon worden (8-8). Apeldoorn reageerde hier erg sterk op, en kon de korf makkelijk vinden; in korte tijd scoorden ze vier keer. Met een stand van 8-12 en steeds minder tijd om terug te komen, ging het er steeds minder veelbelovend uitzien, maar dat weerhield Telstar zich er natuurlijk niet van om alles te geven.

De aanvallen die volgden waren goed, en wederom kon telstar het gat dichten: met nog een paar minuten te spelen werd de gelijkmaker erin geschoten: 13-13. Hierna kwam telstar zelfs weer voor de tweede keer in de wedstrijd op voorsprong. Helaas bleef de gelijkmaker van Apeldoorn niet uit, en werd er met een eindstand van 14-14 afgefloten.

Ondanks dat dit niet het gewenste resultaat was mag Telstar 2 trots zijn op de wilskracht om terug te vechten van een achterstand die getoond werd, waardoor er toch nog een punt te redden viel.

Zaterdag 30 oktober om 14:00 speelt Telstar 2 thuis voorlopig de laatste veldwedstrijd tegen Synergo 2, waar eerder dit seizoen met 18-13 van gewonnen werd. Om 15:30 begint de wedstrijd Telstar 1 – Synergo 1. We zien u graag langs de lijn!