Sponsor uitgelicht: Pannenkoekbakkerij ‘De Gillende Keukenmeid’

Hoe zou je jouw bedrijf in 3 zinnen beschrijven?

Ons pannenkoekenhuis is in de ruime omgeving van Hoevelaken zeer bekend. Ook doen wij aan pannenkoeken-cateringen bij bijv. verzorgingscentra, ouderenzorg, sportverenigingen, scholen maar ook bij familiefeestje op locatie (bijv. achterin de tuin). Ook verzorgen wij feesten, bruiloften e.d. in het restaurant zelf.

Kun je jezelf voorstellen? Wie ben jij? Wat beweegt jou?

Ik ben André Kooi en heb 3 kinderen waarvan de 2 jongens ook bij mij in de zaak werken. Verder is mij allergrootste hobby, naast pannenkoeken bakken, motorrijden.

Kun je kort de geschiedenis schetsen?

Ik ben sinds 2003 de eigenaar van Pannenkoekbakkerij ‘De Gillende Keukenmeid’ die sinds 1994 bestaat en is opgezet door mijn vorige baas die bij Pannekoekenhuijs Den Potsenmaeker in Amersfoort de eigenaar was. Daar ben ik als fulltime pannenkoekenbakker begonnen in 1988 en mocht daar de zaak in 1998 overnemen. 

Wat heeft je aangezet om onze vereniging te sponsoren?

Meerdere redenen: 2 Medewerkers bij ons korfballen bij Telstar te weten Paulien Creteer en Mark van Dunschoten. Ik heb zelf vroeger vrij fanatiek en op niveau gekorfbald. Eerst begonnen bij MIK in Amsterdam en daarna bij Antilopen in Leusden. Ook in het MiddenNederland-team een paar interlands en bondswedstrijden mogen spelen. Ook mijn 3 kinderen korfballen(2) of heeft gekorfbald(1) bij Antilopen te Leusden. Ook draag ik als eigenaar de Hoevelakense sport een warm hart toe. Eerder ook sponsor geweest van Volleybalvereniging Surf. Nu nog sponsor bij SC Hoevelaken en sinds kort ook de trainingspakkensponsor van Dames Jong1 van MHC-Hoevelaken.

Heb je zelf al eens gekorfbald?

Zie vorige vraag. Ben begonnen bij de amsterdamse club MIK na een schoolkorfbaltoernooi. Vervolgens verhuisd naar Leusden en daar uiteindelijk tot mijn 27e bij Antilopen gespeeld. Door horecawerkzaamheden moeilijk te combineren en daardoor helaas moeten stoppen.

Wat is jouw sportieve uitdaging?

Altijd dus gekorfbald, daarna veel aan hardlopen gedaan maar door artrose in mijn heup dit op een zeer laag pitje moeten zetten. 3 jaar niet meer hard gelopen maar probeer het sinds kort weer heel voorzichtig weer een beetje op te bakken. Daarnaast speel ik ook competitie met darten.

Waarom zouden onze leden juist voor jouw bedrijf moeten kiezen?

Omdat korfbal een familiesport is en wij een familierestaurant zijn waar jong en oud goed kan vertoeven.

Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou je bij onze leden onder de aandacht willen brengen?

In deze coronatijd zijn wij zeer afhankelijk van de Hoevelakense inwoners die bij ons hun pannenkoekenmaaltijd willen afhalen die telefonisch besteld zijn. Ook hebben wij meestal wel vacatures die in te vullen zijn door de Hoevelakense jongeren (door corona nu even op een laag pitje).

Wij leren graag van specialisten. Heb je een (vak)tip of advies voor onze leden?

Bak pannenkoeken in een langzaam (!!!) heet geworden pan en gebruik olie ipv boter omdat boter snel verbrandt en olie hogere temperaturen aankan. Het beslag is helaas bedrijfsgeheim….

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er gemiddeld uit?

Overdag allerlei voorbereiding voor de keuken, boodschappen doen voor de zaak en uiteraard ook de administratie bijhouden. Wij zijn 7dg per week open dus voor mij is het elke dag Pannenkoekendag.

Wat spreekt je zo aan in onze mooie vereniging?

Vooral het familiegevoel wat bij vrijwel alle korfbalclubs toch wel erg hoog gehouden wordt.

Wil je nog wat kwijt aan een ieder die dit interview leest?

Blijf deze bijzondere tijd gezond en steun de plaatselijke horeca-ondernemers.

Graag tot ziens in onze Pannenkoekbakkerij ‘De Gillende Keukenmeid’.