De Welness is een gezellige sportschool die begeleiding het allerbelangrijkst vindt. Persoonlijke aandacht, resultaat behalen en iedereen op zijn gemak laten voelen in de sportschool is ons doel. De Welness is sponsor van de maand.

Kun je jezelf voorstellen? Wie ben jij? Wat beweegt jou?
Mijn naam is Martijn Jansen. Sinds 2010 eigenaar van Health & Sportcenter De Welness. Vanaf mijn 18e heb ik gewerkt in verschillende sportscholen en veel ervaring op mogen doen.  Door deze ervaringen heb ik mijn visie kunnen vormen voor mijn eigen sportschool. Deze visie is vooral gefocust op de drempel om in een sportschool te sporten zo laag mogelijk te houden. Veel mensen worden afgeschrikt doordat ze het gevoel hebben weggekeken te worden. Bij De Welness is dit absoluut niet het geval en kan iedereen op zijn/ haar eigen niveau aan de gezondheid werken.

Wat was je eerste baantje?
Mijn eerste baantje ooit was bij Wim Jacquet in Amersfoort. Hier verkocht ik sportschoenen.

Wat zou je doen als je dit werk niet deed?
Ik zie mijzelf niks anders doen dan dit werk eigenlijk.

Kun je kort de geschiedenis van je bedrijf schetsen?
De Welness is in 2009 opgericht. De toenmalige eigenaar stopte na 1,5 jaar. Ik was toen werkzaam als fitness instructeur.  Na lang gezocht te hebben naar een nieuwe eigenaar zonder resultaat heb ik uiteindelijk besloten de sportschool over te nemen.

Wiens baan zou je voor een dag willen uitvoeren?
Ik zou geen andere baan willen uitvoeren 😀

Wiens baan zou je absoluut niet willen?
Elke baan waar ik de hele dag zou moeten zitten zou ik niet willen uitvoeren.

Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken?
Je kunt mij s ‘nachts wakker maken voor een frikandel speciaal. (Wel alleen op zondag graag, want dan heb ik “vetdag”;-)

Wat heeft je aangezet om onze vereniging te sponsoren?
De reden dat ik Telstar wilde sponsoren is omdat zij een zeer hechte en sociale vereniging is. Dit spreekt mij enorm aan, omdat dit ook bij de visie van De Welness past.

Heb je zelf al eens gekorfbald?
Zelf heb ik tijdens mijn sportopleiding ook korfbal lessen gehad, naast bijna alle andere sporten. Buiten de opleiding heb ik zelf niet meer gekorfbald.

Wat is je favoriete sport en welke beoefen je zelf? En waar?
Vanaf mijn 8e heb ik Pencak Silat beoefend. Dit is een Indonesische vechtkunst.  Hiermee heb ik ook aan verschillende wereldkampioenschappen in Azië meegedaan. Nu ligt mijn focus alleen op fitness en lekker met mijn lichaam bezig zijn/ gezond houden.

Wie inspireert jou?
Echt een specifiek iemand die mij inspireert heb ik niet. Ik lees/kijk veel informatie op mijn vakgebied en dat motiveert mij enorm.

Waar kun jij je echt druk om maken?
Waar ik mij druk om kan maken is de gezondheid van mijn dierbaren.

Als je in je woonplaats een ding zou mogen veranderen, wat zou dat dan zijn?
Wat ik in mijn woonplaats zou willen veranderen is meer gezonde horeca gelegenheden.

Wat wil je in de komende tien jaar in ieder geval bereiken?
Wat ik in de komende tien jaar wil bereiken is De Welness verbeteren en laten groeien. Door de Corona crisis moet ik natuurlijk weer wat opbouwen zoals veel ondernemers, maar ik weet zeker dat we er sterker weer uitkomen.

Naast wie zou je (behalve je partner) graag in het vliegtuig willen zitten en waarheen?
Ik zou graag nog met mijn ouders in een vliegtuig willen zitten en een leuke reis maken naar Italië.

Waarom zouden onze leden juist voor jouw bedrijf moeten kiezen?
Waarom mensen voor De Welness moeten kiezen is omdat wij een gemoedelijke sportschool zijn, waar je gewoon jezelf kunt zijn en waar wij je graag begeleiden met het behalen van je doelen.

Wat (aanbieding, actie, nieuws of vacature) zou je bij onze leden onder de aandacht willen brengen?
Wij zijn nu op zoek naar een extra collega. Dus ben of ken jij iemand die in het bezit is van een fitness diploma, neem dan contact met ons op.

Wij leren graag van specialisten. Heb je een (vak)tip of advies voor onze leden?
Het advies wat ik wil geven voor alle korfballers is: Train je lichaam naast het korfballen (bij De Welness 🙂 ) Vooral de enkels en core worden bij korfbal intensief gebruikt. Deze kunnen wij effectief sterker maken voor iedereen om blessures te voorkomen en de prestaties te verbeteren.

Hoe ziet een dagelijkse werkdag er gemiddeld uit?
Mijn dag ziet er als volgt uit: Ik sta om 05:00 uur ‘s ochtends op en dan ga ik zelf sporten bij De Welness van 06:00 tot 07:00. Daarna open ik de sportschool en ga aan het werk. Dit houdt in mensen begeleiden, groepslessen geven, Administratie doen, Email beantwoorden, schoonmaken etc. Om 21:30 sluit ik af en dan ga ik naar huis om te eten 🙂

Wat spreekt je zo aan in onze mooie vereniging?
Wat mij aanspreek aan Telstar is zoals eerder vermeld de sociale band die de vereniging uistraalt.

Wil je nog wat kwijt aan eenieder die dit interview leest?
Ik wil Telstar bedanken dat wij sponsor van de maand mogen zijn. En iedereen wil ik aansporen om het lichaam gezond en sterk te maken/ houden. Zeker naast het korfballen!

Health & Sportcenter De Welness

De Wel 6D

3871 MV Hoevelaken

Tel.: 033 25 424 90