Telstar is trots op de nieuwe hoofdsponsor: Bouw- en aannemingsbedrijf Schoonderbeek. Schoonderbeek is opgericht in 1922 en is een middelgroot bouwbedrijf dat zich richt op projecten in Midden-Nederland, maar de projectontwikkeling is door geheel Nederland actief.

Wat doet het bedrijf

Met ongeveer 55 medewerkers in het bouwbedrijf en ongeveer 25 medewerkers in de timmerfabriek (Houtindustrie De Hoef), bestrijken zij vele takken van sport in de “bouwsector”. Dit varieert van onderhoud op woning niveau voor beleggers tot grootschalige woningbouw of kleinschalige bouw. Jaarlijks ontwikkelt Schoonderbeek gemiddeld 120 woningen en afgelopen jaar hebben ze wel 160 woningen ontwikkeld. De afgelopen decennia heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt, mede doordat de bouwprojecten uit eigen projectontwikkeling, een stevige basis onder het bouwbedrijf hebben gelegd.

Sponsoring

Schoonderbeek is ook actief in Hoevelaken, daarom een extra goede reden om sportclubs in Hoevelaken te sponsoren. Miranda Schoonderbeek is samen met haar broer directeur van het bedrijf, zij zijn de vierde generatie binnen het familiebedrijf. Hun vader, Evert Schoonderbeek, is ook nog steeds actief binnen het bedrijf. ,,Verenigingen hebben het momenteel moeilijk,’’ vertelt Miranda Schoonderbeek. ,,Door Corona hebben verenigingen te maken met minder inkomsten. Sportkantines zijn bijvoorbeeld weinig open geweest dit jaar. We waren als bedrijf nog niet verbonden aan de korfbal, vandaar onze keuze om hoofdsponsor te worden van KV Telstar,’’ aldus Miranda. ,,Daarnaast zijn we ook sponsor bij SC Hoevelaken en ook zijn we sponsor van tennisverenigingen, waterpolo en muziekverenigingen in andere plaatsen.’

Opblaasbare hal

Tijdens het zonnige Telstar schoolkorfbal toernooi op woensdag 16 september had Schoonderbeek voor alle spelers een leuk cadeautje: een coole zonnebril. Aan het einde van het toernooi werd de Schoonderbeek wisselbeker uitgereikt door Gijsbert-Jan van de Pol. De winnaar van deze wisselbeker was de Schimmelpenninck van der Oye school, zij hadden de meeste bekers gewonnen die dag.

Toekomst

Naast het sponsoren van de wedstrijdshirts van Telstar S1 en S2 en het cadeautje tijdens het schoolkorfbal toernooi heeft Schoonderbeek nog veel meer plannen. Om het tekort aan zaalruimte op te vullen zijn ze momenteel in overleg met de gemeente om een opblaasbare hal te realiseren op het terrein van Telstar. Deze hal kan dan in de winter voor trainingen gebruikt worden.